تاریخچه فارکس
در این پست در تلاشم به شما یاد بدهیم فارکس ازچه دهه ای پدیدار شده است و تا به امروز چه تغیراتی داشته است.
تاریخچه پیدایش
بازار فارکس در معنای تحتاللفظی به معنای مبادله یک ارز با یک ارز دیگر را گفته می شود.
این بازار یک بازار نامتمرکز دوطرفه است و اکنون این بازار به یکی از بزرگترین بازار ها با حجم معاملات بالا در جهان تبدیل شده است.
تاریخ مبادله ارز به سالها قبل برمیگردد به دوران باستان ، زمانی که مردم برای معامله کردن برای اولین بار از سکه استفاده کردند.
در اواخر جنگ جهانی دوم کلیه کشورها در هرج و مرج بسیار بزرگی قرار داشتند برای همین دولتمردان آن کشور ها تصمیم گرفتند که برای راحتی کار در داد و ستد در میانه های جنگ یک بازاری را ایجاد کنند که کمک حالی برای ثبات اقتصاد جهانی باشد. در نتیجه این تصمیم بازاری به وجود آمد به اسم سیستم بروتون وودز در حقیقت این سیستم به صورت توافقی نرخ ارز دلار در برابر طلا را تعیین میکرد در نتیجه این اقدام به تمامی ارزهای جهان اجازه داده می شد میزان ارزش خود را بر این اساس پ تعیین کنند.
بر اساس این سیستم یعنی سیستم جهانی برتون وودز بازار اقتصادی جهانی برای مدتی تثبیت شد و این تثبیت برای حدود سه سال تا چهار سال ادامه داشت ولی چون اقتصادهای بزرگ جهانی رو به پیشرفت بودند وهر روز در حال تغییرات بسیار شدیدی بودند در نتیجه این سیستم نیز منسوخ شد و نتوانست جوابگوی اقتصاد جهانی باشد.
در سال ۱۹۷۱ قرارداد بروتون وودز به صورت کامل لغو شد و یک سیستم جدید برای ارزشیابی ارزها جایگزین شد این سیستم را کشور ایالات متحده به وجود آورده بود.
در نتیجه این سیستم جدید ایالات متحده در صدر قدرت بود و دنیا را کنترل میکرد و در نتیجه بازار ارز به شناور آزادی تبدیل شد که در آن نرخ ارز توسط عرضه و تقاضا تنظیم می شد.
در ابتدا کار با این سیستم بسیار دشوار بود و در نتیجه تعیین نرخ ارز منصفانه بسیار دشوار بود.
و به لطف رشد کامپیوتر و علم و بشریت و در نتیجه استفاده بانکها از اینترنت و ایجاد سیستم تجاری اختصاصی شخصی برای بانک ها باعث شد این عمل روزبه روز راحت تر شود.
سیستم عامل هایی که به وجود آمده اند برای دادن قیمت به طور زنده به مشتریان خود طراحی شده بودند تا بتوانند بلافاصله خودشان معامله انجام بدهند.
در همین حال بعضی از ماشین آلات بازاریابی هوشمند با استراتژی تجاری مبتنی بر اینترنت برای تریدرهای فردی معرفی شدند این موسسات به عنوان کارگزاران فروشی فارکس که به صورت خرده عمل میکردند شناخته شدند.
و در نتیجه این اقدام کار برای ترید فردی در اندازه و میزان کوچکتر قابل انجام بود.
یکی از توافق های بسیار مهم در این بازار که در اوایل دهه ۱۹۹۲ شکل گرفت توافق پلازا بود در اوایل دهه ۱۹۷۰ و ارز دلار در برابر سایر ارزهای اصلی بشدت افزایش یافته بود و روند صعودی خود را طی می کرد و این برای صادرکنندگان ارز،میوه،حبوبات و… بسیار سخت بود و در نتیجه این موقعیت بوجود امده حساب جاری ایلات متحده متعاقباً با کسری برابر با ۴.۲ درصد تولید ناخالص داخلی مواجه بود. در نتیجه دوباره در کشور ایالات متحده ما شاهد رکود اقتصادی بودیم و به دلیل به وجود آمدن این مشکلات پل ولکر نرخ بهره بانکی را افزایش داد که باعث افزایش ارزش و قدرت دلار شد و در نتیجه این اقدام ما شاهد کاهش تورم در این کشور بودیم.
قدرت دلار آمریکا کشورهای جهان سومی را تحت بدهی له می کرد و در نتیجه کارخانه های آمریکایی را نیز ورشکسته میشدند زیرا نمی توانستند با رقبای خارجی خود رقابت کند در سال ۱۹۸۵ g-5 قدرتمندترین اقتصاد های جهان اعم از ایالات متحده بریتانیا کبیر فرانسه آلمان غربی و ژاپن نمایندگانی را به جلسه محرمانه ای در هتل پلازا در شهر نیویورک فرستادند اخبار مربوط به این نشست به بیرون درز کرد و گروه ۵ را مجبور کرد تا بیانه ای را در تشویق افزایش ارزش ارز های غیر دلاری ارائه کند.در نتیجه این اقدام ارزش دلار به شدت سقوط کرد و همراه با این سقوط پیمان پلازا شکل گرفت.
چندی نگذشت که معامله گران و خریداران و فروشندگان به پتانسیل سود در این دنیا جدید تجارت ارز ها پی بردند.
در دهه ۱۹۹۰ بازارهای ارز بسیار پیشرفته تر پیچیده تر و سریع تر از همیشه رشد کرد زیرا پول ، نحوه مشاهده و استفاده مردم از آن در حال تغییر بود روز به روز در حال پیشرفت – فردی که تنها در خانه نشسته بود و می توانست با کلیک یک دکمه قیمت دقیقی را بیابد که تنها چند سال قبل برای فهمیدن آن به ارتشی از تاجران و دلال نفت نیاز بود این پیشرفت ها در ارتباطات زمانی اتفاق افتاد که تقسیمات قبلی جای خود را به سرمایه داری و جهانی شدن داد (سقوط دیوار برلین و اتحاد جماهیر شوروی).
برای فارکس همه چیز تغییر کرد ارزهایی که قبلا در نظام های سیاسی توتالیتر بسته شده بودند قابل معامله بودند بازارهای نوظهور مانند بازار های جنوب شرق آسیا شکوفا شدند و سفته بازی های سرمایه و ارز را به خود جلب کردند و در نتیجه نیروهای رقابتی بازاری با نقدینگی بشدت بی نظیر و عالی را ایجاد کردند در نتیجه این اقدام رقابت میان شرکت کنندگان آنلاین افزایش و اعتماد بیشتر شد و در نتیجه ما شاهد کاهش پراکندگی ارزها بودیم و در نتیجه این همه تحقیق بازاری به وجود آمد که امروز ما شاهد آن هستیم و به اسم بازار فارکس در دنیا شناخته می شود.