انتقاد گسترده جامعه رمزارزها از پیشنهاد افزایش مالیات برای ماینرها!
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در تاریخ ۱۵ آگوست، صندوق بینالمللی پول (IMF) گزارشی را تحت عنوان «افزایش انتشار کربن توسط حوزه هوش مصنوعی و رمزارزها و تأثیر سیاستهای مالیاتی بر آن» منتشر کرد و در آن خواستار افزایش قابل توجه مالیات برق ماینرهای ارز دیجیتال و مراکز داده هوش مصنوعی شد.
صندوق بینالمللی پول استدلال میکند که این مالیات پیشنهادی میتواند انگیزه نهادها را برای بهکارگیری روشهای پایدارتر افزایش دهد و این صنایع را با اهداف کاهش انتشار کربن جهانی هماهنگ سازد.
در این گزارش، IMF پیشنهاد کرده است که مالیات ۰.۰۴۷ دلاری به ازای هر کیلووات ساعت برای کاهش انتشار کربن در صنعت استخراج رمزارز وضع شود. اگر تأثیر آلودگی هوا بر سلامت محلی نیز در نظر گرفته شود، نرخ مالیات به ۰.۰۸۹ دلار افزایش مییابد که معادل افزایش ۸۵ درصدی هزینه برق ماینرها است.
صندوق IMF اظهار داشت:
این مالیات میتواند سالانه ۵.۲ میلیارد دلار درآمد دولتی ایجاد کند و انتشار کربن سالیانه را به میزان ۱۰۰ میلیون تن (معادل کربن تولیدی بلژیک) کاهش دهد.
همچنین، این گزارش مالیات ۰.۰۳۲ دلاری به ازای هر کیلووات ساعت را برای مراکز دادههای هوش مصنوعی پیشنهاد کرده است. این نرخ پایینتر به دلیل انتخاب مکانهای دارای منابع برق سبزتر توسط این مراکز مطرح است.
طبق گزارش، حوزههای یادشده در سال ۲۰۲۲، حدود ۲ درصد از تقاضای جهانی برق را به خود اختصاص داده بودند و پیشبینی میشود که این رقم تا سال ۲۰۲۵ به ۳.۵ درصد برسد. بر اساس گزارش IMF، این میزان معادل مصرف برق کنونی ژاپن، پنجمین مصرفکننده بزرگ برق در جهان است.
در مقابل، رهبران این حوزهها با انتقادهای شدید به این گزارش واکنش نشان دادهاند. دانیل باتن (Daniel Batten)، تحلیلگر محیط زیست بیتکوین، گزارش IMF را گمراهکننده و ضعیف توصیف کرد. وی همچنین تأکید نمود که گزارش IMF تفاوتهای بین مراکز داده هوش مصنوعی و مراکز استخراج رمزارز را نادیده گرفته است.
او اشاره کرد که میزان انتشار کربن در فرآیند استخراج بیتکوین طی سالها گذشته افزایش نیافته است اما این موضوع در زمینه هوش مصنوعی صادق نیست.
در سالهای اخیر، برخی کشورها مانند ونزوئلا و ایران به دلیل مشکلات انرژی، استخراج رمزارز را ممنوع کردهاند. با این حال، امروزه ماینرها به دنبال روشهای پایدار و کارآمد برای استخراج بیتکوین هستند و برخی از آنها از انرژیهای اضافی یا هدررفته استفاده میکنند.
گزارش ژانویه کوینشیرز (Coinshares) نیز این رویکرد را تأیید میکند. در این گزارش تأکید شده که استخراجکنندگان بیتکوین به طور مداوم به دنبال مقرونبهصرفهترین منابع انرژی هستند. این بخش اغلب از انرژیهای محبوسی که استفاده از آنها در شبکه برق به سادگی ممکن نیست، بهره میبرد.
در نتیجه، استفاده از برق پایدار برای عملیات استخراج بیتکوین روندی رو به رشد داشته است. باتن در گزارش قبلی خود تخمین زده بود که حدود ۵۲.۶ درصد از انرژی مصرفی عملیات استخراج بیتکوین از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود.
این رقم بالاتر از استفاده انرژی پایدار در صنعت مالی است که حدود ۴۰ درصد برآورد شده است.