آموزش الگوی QM در پرایس اکشن Rtm
الگوی QM معروف ترین و کاربردی ترین الگو برای معامله گران سبک Rtm می باشد. در این پست آموزشی به طور کامل و ساده این الگو را یاد می گیرید.
الگوی QM یا کازیمودو یکی از معروف ترین و محبوب ترین الگوهای معاملاتی در پرایس اکشن RTM است که شباهت بسیار زیادی به الگوی سر و شانه دارد. بسیاری از معامله گران بر این باورند که این الگو نسخه پیشرفته و بهینه تر با خطای کمتر الگوی سر و شانه است.
الگوی QM در RTM چیست
QM را اگر به طور خلاصه بخواهیم توضیح دهیم همانند تصویر رو برو یک الگوی شکل M است که به 2 صورت هم در روند صعودی بازار و هم در روند نزولی بازار مشخص می شود.
مراحل تشکیل الگوی QM
در مرحله اول برای تشکیل این الگو شانه سمت چپ آن تشکیل می شود در مرحله دوم شانه وسط تشکیل شده و باید به این دقت داشته باشید که در روند صعودی قله وسطی باید بالاتر از شانه سمت چپ و در روند نزولی این قله تبدیل به یک دره شده و باید پایین تر از سوئینگ سمت چپ خود باشد. در مرحله سوم شانه سمت راست تشکیل می شود که باید دقت داشت که بالاتر از شانه سمت چپ سقف جدیدی تشکیل ندهد.
چه زمانی الگوی QM نقض می شود
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد چند نکته رو باید در مورد الگوی QM در نظر گرفت.
1- شانه سمت چپ نباید بالاتر از قله وسط باشد(در چنین مواردی این الگوی QM نادرست است).
2- شانه سمت راست باید نیز مانند شانه سمت چپ نباید بالاتر از قله وسط باشد.
3- برای تشکیل الگوی QM شانه سمت راست باید پس از تشکیل کف 3 قله را بشکند.
توجه داشته باشید که این موارد برای الگوی QM در روند صعودی در نظر گرفته شده و دقیقا برعکس آن نیز در روند نزولی صدق می کند. می توانید با نگاه کردن به عکس زیر کاملاً آن را متوجه شوید. در این الگو برگشت های قیمتی از ناحیه ای به نام MPL صورت می گیرد که در قسمت بعدی این آموزش به طور کاملا ساده به شما توضیح خواهیم داد.
نتیجه گیری
در قسمت پنجم سری های آموزش فارکس در آریا چارت و بخصوص RTM سعی کردیم یکی از مباحث مهم را برای شما آموزش دهیم. تقریبا می توان گفت در اکثر موارد تمامی بازگشت های قیمتی پس از تشکیل الگوهای معاملاتی اتفاق می افتد. شما می توانید به راحتی با درک QM و استفاده از آن در معاملات روزانه خود مسیر های بازگشت قیمتی را مشخص کرده و با ورود به معاملات خرید و فروش به سوددهی برسید.
فقط توجه داشته باشید که تمامی الگوهایی که روزانه بر روی چارت معاملاتی خود می بینید الگوی صحیح QM نمی باشد و شما باید با در نظر گرفتن مواردی که این الگو را نقض می کند(مهم ترین موارد در بالا به آن اشاره شد) اقدام به تشخیص صحیح آن کنید.