نصب کاغذ دیواری و پرتی آن
منظور از پرتی دیوار چیست؟
هر خانهای دارای گوشههای پرت یا فرورفتگیها و برجستگیهایی روی دیوار است. این پرتیها بیشتر در کنج دیوارها یا در برخی فضاها مثل ورودی خانه و راهروها دیده میشوند. قسمتهایی که نمیدانیم به چه اندازه کاغذ دیواری نیاز دارند.
انواع پرتی کاغذ دیواری
متراژ روزل کاغذ دیواریها در رولهای 10 یا 15 متری ساخته میشوند. اگر رولهای کاغذ دیواری به شکل صحیح و اصولی روی دیوار قرار بگیرند، پرتی آنها به حداقل میرسد. با این حال، همیشه بخشهایی از هر رول باقی میماند که دورریز شده و دیگر قابل استفاده نیست. پرتیهای کاغذ دیواری به دو نوع کلی تقسیم میشوند که در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد:
-
پرتی طرح رول
منظور از طرح رول، آن قسمت از کاغذ دیواری است که دیگر کاربردی برای نصب روی دیوار ندارد. نصابان این تکههای کاغذ دیواری را پس از پایان کار در اختیار مشتری قرار میدهند تا در مواقع مورد نیاز مانند تعمیرات، خردهکاریها یا حتی تزئین قسمتهای مختلف خانه مورد استفاده قرار گیرند. شما میتوانید از این تکههای باقیمانده برای پوشاندن کمد و کنسول، میزهای تحریر، درب دراورها، داخل کمد، داخل کتابخانه دیواری و … استفاده کنید.
نکته مهم این است که هنگام کاغذ دیواری کردن منزل، مقداری از آن را به عنوان طرح رول در نظر بگیرید. چرا که کاغذ دیواریها طی گذر زمان و در اثر ضربه دچار آسیب میشوند. اگر بخواهید این قسمتها را با همان کاغذ دیواری تعمیر کنید، ممکن است همان طرح یا رنگ کاغذ دیواری یافت نشود. طرح رول کمک میکند تا قسمتهای آسیبدیده را به راحتی ترمیم کرده و دیگر مجبور به خرید یک رول اضافی نباشید.
- پرتی دورریز
منظور از دورریز، بخشی از پرتی کاغذ دیواری است که در پایان کار هیچگونه کاربردی نداشته و کاملا دور انداخته میشود. توصیه ما این است که در زمان برش کاغذ دیواری، اندازهها را 10 تا 15 سانتیمتر اضافهتر در نظر بگیرید تا این قسمتهای اضافی برای مواردی مانند پرتی های دیوار یا سقف شیبدار، مورد استفاده قرار گیرند.
چه عواملی با پرتی دیوار ارتباط دارد؟
کاغذ دیواری جدید تا اینجا در مورد مفهوم پرتی صحبت کردیم؛ اما عوامل مرتبط با میزان پرتی دیوارها چیست و چه چیزی بر میزان پرتی کمتر تاثیرگذار است؟
- ارتفاع و عرض دیوار: سعی کنید اندازهگیری دیوار را به طور دقیق انجام دهید. اگر میخواهید پرتی کمتری داشته باشید، عرض کاغذ دیواری باید کاملا متناسب با دیوار مورد نظر شما باشد. یک کاغذ دیواری ممکن است دورریز بیشتری داشته باشد و طرح رول کمتری ارائه دهد. در برخی موارد نیز، کاغذ دیواری کاملا متناسب با عرض دیوار بوده و طرح رول بیشتری در اختیارتان قرار میدهد. به طور کلی، هنگام اندازهگیری کاغذ دیواری باید پرتی دیوارها را به طور کامل در نظر بگیرید تا از کاغذ دیواری به صورت بهینه استفاده شود.
- طرح کاغذ دیواری: پرتی در کاغذ دیواریهای طرحدار بیشتر از نمونههای ساده است. طرحها در این نوع کاغذ دیواری در ادامه یکدیگر قرار میگیرند و ممکن است جور کردن آنها با یکدیگر مشکل باشد. در این صورت، میزان دورریز هم بیشتر میشود.
- رنگ کاغذ دیواری: کاغذ دیواریها با تنوع رنگی کمتر، پرتی کمتری دارند و جور کردن آنها در کنار یکدیگر راحتتر است.
- مهارت نصاب: یک نصاب حرفهای به گونهای کاغذ دیواری را اندازهگیری میکند که کمترین میزان پرتی ایجاد شود.
آیا امکان عدم پرتی در تصب کاغذ دیواری وجود دارد؟
ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا میتوان به طور کامل پرتیهای کاغذ دیواری را برطرف کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وجود پرتی یک امر اجتنابناپذیر است. چرا که اغلب خانهها کاملا متقارن نبوده و دارای فرورفتگیها یا برجستگیهایی روی سطح دیوار هستند. با این حال، با رعایت یکسری موارد میتوان پرتیها را کاهش داد.
در واقع شما باید کاغذ دیواری را به گونهای برش دهید که میزان پرتی به حداقل مقدار خود برسد. این پرتی اگر از نوع طرح رول باشد، برای تزئین کنجها و پرتیهای دیوار هم مورد استفاده قرار میگیرد. در این صورت، هزینه شما به هدر نخواهد رفت و دیگر لازم نیست رول جدید خریداری کنید.
بیشتر بخوانید: تعداد رول کاغذ دیواری مورد نیاز برای یک دیوار
روش اندازه گیری دیوارها
همانطور که گفته شد، پیش از اقدام برای خرید کاغذ دیواری باید دیوارها را به طور دقیق اندازه بگیرید. معمولا ابتدا ارتفاع دیوار و سپس عرض آن اندازهگیری میشود. اگر ارتفاع کل فضای شما یکسان است، نیازی به اندازهگیری ارتفاع سایر دیوارها نیست و فقط باید عرض هر دیوار را به طور جداگانه اندازه بگیرید. همچنین در مورد دیوارهایی که درب و پنجره دارند، فقط فضاهایی که دیوار وجود دارد، به حساب میآید.
کاغذ دیواریها معمولا با عرض 53 سانتیمتر، 70 سانتیمتر و 106 سانتیمتر عرضه میشوند. برای محاسبه باید از عرض کاغذ دیواری اطلاع داشته باشید تا بتوانید با استفاده از فرمول زیر، میزان رول مورد نیاز خود را محاسبه کنید.
کاغذ دیواری با عرض 53 سانتیمتر: اگر ارتفاع دیوار کمتر از 245 سانتیمتر باشد، عرض دیوار به سانتیمتر تقسیم بر 212 برابر است با تعداد رول کاغذ دیواری. در مواردی که ارتفاع دیوار از 245 سانتیمتر بیشتر است، بایستی عرض دیوار را به 153 تقسیم کنید تا تعداد رول مورد نیاز به دست آید.
کاغذ دیواری با عرض 70 سانتیمتر: برای دیوارهایی با ارتفاع کمتر از 245 سانتیمتر، عرض دیوار به سانتیمتر باید بر 280 تقسیم شود. برای ارتفاعات بیشتر از این مقدار نیز، عرض دیوار را به 210 تقسیم کنید تا تعداد رول مورد نیاز به دست آید.
کاغذ دیواری با عرض 106 سانتیمتر: زمانی که ارتفاع دیوار شما از 245 سانتیمتر کمتر باشد، بایستی عرض دیوار را به 636 و برای دیوارهایی با ارتفاع بیشتر، عرض دیوار را به 530 تقسیم کنید.
در تمام حالات اگر اعداد اعشاری به دست آمد، عدد را به بالا گرد کنید تا مقدار کاغذ دیواری کم نباشد. همچنین حتما مقداری را برای پرتیهای دیوار در نظر بگیرید. برای دیوارهای درب و پنجرهدار نیز، مساحت درب و پنجره را از مساحت کلی دیوار کم کنید.