آموزش تحلیل برای خرید و فروش ارز دیجیتال

  • توسط: admin
آموزش تحلیل برای خرید و فروش ارز دیجیتال


برای خرید و فروش ارز دیجیتال باید آموزش های کافی درباره تحلیل شرایط بازار را ببینید. مهمترین مسئله برای رسیدن به سودهای کلان در بازار سرمایه و کریپتو دیدن آموزش های فراوان درباره انتخاب زمان مناسب خرید و فروش ارز دیجیتال و نحوه خرید و فروش است. در این مطلب از کوین اکسو قصد داریم آموزش تحلیل برای خرید و فروش ارز دیجیتال را در اختیار شما قرار دهیم تا با تحلیل درست بیشترین سود نصیبتان شود.

 

تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال چیست؟

ایده پایه‌ای استفاده از تحلیل تکنیکال این است که بازارها بر اساس یک سری الگوها و پترن‌های خاص رفتار می‌کنند و روندهای شکل‌گرفته در حال حرکت در یک جهت مشخص، غالبا برای مدتی همان مسیر را ادامه می‌دهند.

در کل، سرمایه گذاران با هدف فروش ارز دیجیتال یا دیگر دارایی‌های مالی با قیمت بالاتر در آینده و سودآوری، خواهان خرید آن در کف‌های قیمتی هستند. استفاده از آنالیز تکنیکال پیش از ورود به یک پوزیشن، یکی از راه‌های شناسایی سطوح قیمتی مناسب است. البته یک روش خاص و مشخص برای تحلیل تکنیکال وجود ندارد. هر تریدر و معامله‌گری بر اساس نیاز و ترجیحات خودش از اندیکاتورهای مختلفی استفاده می‌کند که قاعدتا به تفاسیر تقریبا متفاوتی نسبت به تحلیل دیگران منجر خواهد شد. شایان ذکر است که هیچ آنالیز تکنیکالی قطعیت 100 درصدی ندارد.

 

آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

نوبت به آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال می رسد. تحلیل تکنیکال دارای تکنیک ها و بخش های بسیار زیادی است که یادگیری همه آنها در یک مقاله ممکن نیست. از این گذشته امکان آموزش آن به صورت کامل بدون دوره حضوری ارز دیجیتال و بدون تمرین عملا غیر ممکن است. از این رو به کاربرانی که قصد سرمایه گذاری در حجم بالا در بازار رمز ارزها را دارند، توصیه می کنیم که حتما از دوره های حرفه ای برای این منظور استفاده نمایند. اما با این حال در ادامه سعی داریم تا بخش های اصلی و مهم این روش تحلیل را با شما در میان بگذاریم.

دقت داشته باشید که با مرور همین آموزش ها و البته تمرین آنها در نمودارهای واقعی می توانید شرایط بسیار ایده آلی برای خود در بازار رمز ارزها ایجاد کنید. این مهم در نهایت منجر به بهبود شرایط سرمایه گذاری شما در بازار نیز خواهد شد.

هم چنین باید یادآور شویم که این مطالب آموزشی را با ترتیب خاصی برای شما آماده کرده ایم. از این رو آنها را به ترتیب مطالعه کرده و در حین مطالعه کم کم آنها را در بازار مورد استفاده قرار دهید. با تمرین می توانید به راحتی به تمام این موارد مسلط شوید.

در آخر باید متذکر شویم که تحلیل تکنیکال دنیای بسیار گسترده ای است و می تواند صدها مطالب آموزشی مختلف را در بر بگیرد. اما واقعیت این است که بسیاری از آنها در بازار رمز ارزها مورد استفاده قرار نگرفته و یادگیری آنها چیزی جز اتلاف وقت و سردرگم شدن کاربر نخواهد بود. از این رو توصیه می کنیم که در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال تنها به دنبال مطالب کاربردی و قابل استفاده در این بازار باشید.

 

گام اول: شناخت اصول اولیه تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

اولین قدم برای متخصص شدن در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال شناخت اصول اولیه آن است. کاربران باید با آموزش اصول اولیه تحلیل تکنیکال به این بور برسند که امکان استفاده از آن تکنیک ها در روند واقعی بازار وجود دارد. در غیر این صورت عملا امکان موفقیت در ادامه راه وجود ندارد. سه اصل اصلی و مهم تحلیل تکنیکال را در بالا با هم مرور کردیم.

همه چیز در قیمت نهفته است.
قیمت بر اساس روند ها حرکت می کند.
تاریخ دائما تکرار می شود.

این سه اصل هر چند سده به نظر می رسند، اما حقایق بسیار جالبی پشت خود دارند. کاربران باید در اولین قدم درک مناسبی نسبت به این موارد پیدا نمایند.

 

گام دوم: شناخت روند ها

دومین قدم از آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال شناخت روندها است. همان طور که اشاره کردیم، قیمت ها طبق روندها حرکت می نمایند. از این رو شناخت روندها اهمیت بسیار زیادی در استفاده از تکنیک های این روش دارد. البته باید خاطر نشان کنیم که همه چیز باید در تحلیل تکنیکال به صورت کمی شده باشد. داده های کیفی عملا هیچ مزیتی برای کاربران نداشته و استفاده از آنها نیز باعث می شود تا در نهایت سردرگمی های زیادی برای کاربران پیش بیاید.

در علم تکنیکال قیمت به صورت معمول در سه روند کلی به حرکت خود ادامه می دهد که برای شناسایی آن ها می بایست از حقایق و نکات زیر استفاده کنید:

 

اولین روند از روندهای قیمت روند صعودی است. قیمت در مسیر حرکت خود به صورت زیگزاگ حرکت می نماید. وقتی قیمت در مسیر حرکت زیگزاگ خود سقف قیمتی بالاتر از سقف قبلی می سازد، اصطلاحا در یک روند صعودی قرار گرفته است. وجود چنین روندی در قیمت یک ارز دیجیتال نشان از افزایش در قیمت آن رمز ارز است.

 

روند نزولی در قیمت ارز دیجیتال تعریفی مخالف با روند صعودی دارد. به این معنی که وقتی قیمت در مسیر نزولی خود بعد از یک دره موفق به ثبت دره جدید می شود، اصطلاحا شاهد روند نزولی و افت قیمت در نمودار آن هستیم.

 

وقتی عملا قیمت در مسیر خود هیچ یک از روندهای بالا را دنبال نکرده و دائما در حال نوسان در یک محدوده است، روند رنج است.

در بالا تعریف انواع روندها در تحلیل تکنیکال را با هم مرور کردیم. هر چند تعریف این روندها به نظر ساده می رسد، اما در بازار واقعی تشخیص این روندها آن قدرها هم ساده نخواهد بود. قیمت در مسیر خود شرایط پیچیده ای را تجربه می نماید.

باور کنید یا خیر یکی از اصلی ترین چالش های تحلیل گران تشخیص درست روند است. برای این کار باید شرایط مختلف را در نظر بگیرید. از این گذشته قیمت همیشه کاملا منظم و کتابی حرکت نکرده و در مسیر خود ممکن است با پیچ و خم های زیادی همراه شود. از این رو باید به صورت نسبی به این روندها نگاه کنید.

 

گام سوم: انواع خط روند

شناخت انواع روندها را در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مرور کردیم. حالا نوبت به شناخت انواع خط روند می رسد. جایی که شما باید خط روند اصلی نمودار قیمت را ترسیم کنید. ابتدا ب تعریف خط روند قیمت می پردازیم و سپس نکاتی مهم برای ترسیم آنها را نیز با شما مرور خواهیم نمود.

 

اگر در یک روند صعودی دو کف تشکیل شده را به یکدیگر وصل کرده و همین خط را ادامه بدهیم، در واقع خط روند صعودی ترسیم شده است. دقت کنید که برای یک روند می توان چندین خط روند صعودی ترسیم کرد که هر یک اهمیت خاص خود را دارند. از این رو نباید به این تعریف به صورت یک تعریف ماشینی نگاه کنید.

 

وقتی در یک روند نزولی دو سقف تشکیل شده را به هم وصل کرده و خط ترسیم شده را ادامه بدهید خط روند نزولی را ترسیم کرده اید. خط روند نزولی نیز مانند خط روند صعودی می تواند چندین مورد مختلف باشد.

وقتی بر روی یک نمودار قیمت واقعی در حال ترسیم خط روند نزولی یا سعودی باشید، متوجه خواهید شد که خط روندهای بسیار زیادی را می توان حتی برای یک روند ترسیم کرد. خط روندهایی که در برخی مواقع کارکرد خود را از دست داده و در برخی مواقع نیز کاملا معتبر هستند. ترسیم تمام خط روندهای محتمل بر روی یک نمودار در واقع آن را برای ما شرطی سازی می نماید و باعث می شود تا بتوانیم خیلی صریح شرایط تغییرات قیمت را با آن پیش بینی کنیم.

کشیدن درست خط روند یکی از مهم ترین بخش ها در تحلیل تکنیکال است. خیلی از کاربران درک کاملی سبت به خط روند نداشته و به همین دلیل پایه اصلی آنها در تحلیل نیز با اشتباه روبرو می شود. دقت کنید که ترسیم یک خط اشتباه کل نتیجه تحلیل شما را با چالش روبرو خواهد کرد. از این رو به عنوان یک نکته بسیار مهم توصیه می کنیم که نحوه صحیح ترسیم خط روند را در نمودار قیمت رمز ارزها تمرین کنید.

 

گام چهارم: حمایت و مقاومت

چهارمین مرحله در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال شناخت حمایت ها و مقاومت ها است. حمایت ها و مقاومت ها از با ارزش ترین فاکتورهای تکنیکالی هستند که برای تحلیل و پیش بینی روند قیمت اهمیت بسیار زیادی دارند. برای تحلیلگر تکنیکالیست هر عددی که قیمت یک ارز دیجیتال قبلا به آن واکنش نشان داده می تواند تبدیل به حمایت و مقاومت شود و حتماً در تحلیل آینده اهمیت خواهد داشت.

اصولاً حمایت و مقاومت محل هایی در نمودار قیمت هستند که قبلاً قیمت به آنها واکنش نشان داده و انتظار می‌رود تا این واکنش دوباره در روند جدید تکرار شود. البته لازم به توضیح است که انواع مختلفی از حمایت ها و مقاومت ها در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد که شما بایستی به تمام آنها تسلط داشته باشید و از تمام آنها برای تحلیل نمودار قیمت استفاده کنید.

 

گام پنجم: انواع حمایت و مقاومت

در پنجمین قدم از مراحل آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال سعی داریم تا انواع حمایت ها و مقاومت ها را به شما معرفی کنیم. البته شایان ذکر است که هر کدام از حمایت ها و مقاومت ها اهمیت و اعتبار خاص خود را داشته و به این معنا نیست که تمام آنها شرایط یکسانی در بازار داشته باشند و توانمندی آنها در گردش بازار نیز یکسان باشد. برخی از انواع حمایت ها و مقاومت ها می توانند برای معامله گری به صورت مستقیم استفاده شوند و برخی دیگر نیاز به سایر ابزارها برای اعتبار بیشتر خواهند داشت.

 

نواحی حمایتی و مقاومتی استاتیک

قیمت هایی که در گذشته باعث برگشت شده و روند را تغییر داده اند، دوباره مستعد چنین کاری هستند. در واقع اگر در حرکت فعلی قیمت شما با قیمتی روبرو می شوید که قبلا شاهد واکنش نمودار به آن عدد بوده اید، دوباره انتظار می رود که قیمت به عدد مورد نظر واکنش نشان داده و برگردد. اگر این نقاط در بالای قیمت لحظه ای فعلی باشند با اصطلاح مقاومت شناخته می شوند و اگر در پایین قیمت فعلی باشند با اصطلاح حمایت شناخته می شوند. با به هم چسباندن دو خط حمایتی نزدیک به هم یک ناحیه حمایتی و با به هم چسباندن دو خط مقاومتی نزدیک به هم یک ناحیه مقاومتی به وجود می اید.

ترسیم نواحی حمایت و مقاومت اهمیت بسیار زیادی برای یک تحلیل درست از نمودار قیمت رمز ارزها دارد. اگر شما بتوانید اصول ترسیم نواحی حمایتی و مقاومتی را بیاموزید و به خوبی از این سطوح استفاده کنید، درصد قابل توجهی از معاملات شما با سود بسته خواهد شد و دیگر نگران این موضوع نخواهید بود. اما در صورتی که به خوبی نتوانید از این سطوح استفاده کنید، سایر استراتژی های معاملاتی نیز نمی توانند شما را از معاملات اشتباه نجات دهند. به همین دلیل توصیه می کنیم که با تمرین زیاد نحوه ترسیم این سطوح را فرا بگیرید.

 

اولین نوع از انواع حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال خطوط روند هستند. در روندهای صعودی و نزولی خط روند به عنوان یک حمایت و مقاومت قدرتمند استفاده می شود و اتفاقات یکی از قوی ترین انواع حمایت و مقاومت است.

دقت داشته باشید که برای یک روند چندین خط روند مختلف می توان ترسیم کرد که تمام آنها نقش حمایتی و مقاومتی خود را ایفا می نمایند. همچنین لازم به توضیح است که هر چقدر تعداد پیوت های مورد استفاده برای تشکیل یک خط روند بیشتر و ماژوری تر باشند حمایت و مقاومت خط روند مورد نظر نیز معتبر تر خواهد بود.

 

قیمتهای روند در نمودار قیمت رمز ارز ها نیز می تواند به عنوان یک حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال قیمت ۱ دلار همیشه یک حمایت و مقاومت قدرتمند محسوب می‌شود و در صورتی که قیمت یک ارز دیجیتال به این عدد برسد انتظار می رود که به آن واکنش نشان داده و حتی امکان تغییر روند نیز در این شرایط وجود خواهد داشت.

 

مووینگ اوریج ها

مووینگ اوریج ها به عنوان یکی از مهمترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال کاربردهای بسیار زیادی دارند که یکی از کاربردهای آنها نیز استفاده برای تعیین حمایت ها و مقاومت ها در پیشروی قیمت است. هر چقدر بازی زمانی یک موضوع برای افزایش پیدا کند در نتیجه برای اثر گذاری بر روی نمودار قیمت نیز بیشتر خواهد شد و ممکن است شاهد بازگشت کامل روند قیمت نیز در چنین مواقعی باشیم.

مووینگ اوریج شماره ۱۰۰ معمولاً رایج تری برای تعیین حمایت و مقاومت در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال است و در کنار آن مووینگ اوریج های ۲۰۰ و ۱۵۰ نیز می توانند چنین شرایطی را برای یک تحلیل بهتر فراهم آورند.

 

استفاده از باند بولینگر به عنوان تعیین نقاط حمایت و مقاومت کاربرد خیلی زیادی ندارد اما برای کسانی که به دنبال اسکالپ در ارز دیجیتال هستند باند بولینگر نیز می‌تواند یک حمایت و مقاومت محسوب شود و از آن برای انجام معاملات کوتاه مدت استفاده نمایند. البته شایان ذکر است که هر چقدر تایم فریم ارز دیجیتال کمتر شود استفاده از باند بولینگر به عنوان حمایت و مقاومت اعتبار کمتری خواهد داشت و نمی توان خیلی روی آن حساب کرد.

 

اندیکاتور ایچیموکو و در راس تمام ابزارهای آن یعنی ابر ایچیموکو نیز کارکرد حمایتی و مقاومتی داشته و استفاده از آن بر روی نمودار می تواند حمایت ها و مقاومت های پیش رو را نشان دهد. در یک بازه زمانی افراد زیادی از اندیکاتور ایچیموکو برای تحلیل تکنیکال استفاده می‌کردند که جامعه ایچیموکو کاران نیز به وجود آمده بود. در حال حاضر معادله کاربرانی که از این اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال استفاده می کنند به شدت کمتر شده اما با این حال هنوز هم یک اندیکاتور رایج محسوب می‌شود و ابر ایچیموکو نیز به عنوان یک محدوده حمایت و مقاومت قدرتمند برای این دسته از افراد کاربرد دارد.

در جاهایی که ابر ایچیموکو ضخامت بیشتری می گیرد حمایت و مقاومت آن قوی تر خواهد بود و برخورد قیمت به آن می تواند شروع روند جدید و برگشت روند قبلی باشد. ابر ایچیموکو نیز در تایم فریم های بالاتر اعتبار بیشتری خواهد داشت و می تواند قدرت بیشتری در برابر قیمت داشته باشد.

 

ابزار فیبوناچی به عنوان یکی از حرفه ای ترین ابزارهای معاملاتی در بازار ارز دیجیتال شناخته می شود که از آن برای تعیین حمایت و مقاومت نیز استفاده می شود. درصد های مهم فیبوناچی معمولاً حمایت ها و مقاومت های قدرتمند تشکیل می‌دهند که قیمت حتی یک کندل هم که شده به این سطوح واکنش نشان می دهد. بسیاری از افرادی که به دنبال اسکالپ در ارز دیجیتال و یا معاملات خیلی کوتاه مدت در آن هستند می توانند از تکنیک کلاستر بندی فیبوناچی بر روی نمودار قیمت رمز ارز های مورد نظر خود استفاده نموده و از این طریق وین ریت بسیار بالایی در معاملات خود داشته باشند.

 

اگر بخواهیم یکی دیگر از ابزار های مورد استفاده برای تعیین حمایت و مقاومت بر روی نمودار قیمت ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم باید به ابزار چنگال اندروز اشاره داشته باشیم. هر خط میانی و هم خطوط کناری چنگال اندروز می تواند به خاصیت حمایت و مقاومت ای داشته باشند و در صورت برخورد قیمت به آنها انتظار برگشت روند وجود دارد.

 

گام ششم: شناخت اندیکاتورهای ارز دیجیتال

ششمین قدم در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال شناخت اندیکاتور های رایج برای آنالیز قیمت رمز ارزها است. اندیکاتور ها ابزارهایی هستند که بر اساس تغییرات قیمت شرایط آن را پیش بینی کرده و هشدارهای را درباره روند قیمت ارائه می نمایند.

 

اندیکاتور مکدی

یکی از رایج ترین و اساسی ترین اندیکاتورها ای که برای معامله گری در بازار های مالی مانند ارز دیجیتال از آن استفاده می‌شود اندیکاتور مکدی است. اندیکاتور مکدی کاربردهای بسیار زیادی دارد و می‌توان از آن برای تعیین روند و حتی دریافت سیگنال خرید و فروش استفاده کرد. معجون اصلی ترین و مهم ترین کاربرد های اندیکاتور مکدی برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال موارد زیر هستند:

برای تعیین واگرایی ها در نمودار قیمت رمز ارز ها می توان از این اندیکاتور استفاده نمود.
از اندیکاتور مکدی میتوان برای مشخص کردن پیوت های اصلی و نقاط چرخش اصلی در نمودار قیمت استفاده کرد.
مکدی همچنین امکان تشخیص روند حرکت نمودار قیمت را نیز برای معامله گر مشخص می کند و شما می توانید از این اندیکاتور برای این منظور نیز استفاده کنید.
اندیکاتور مکدی یکی از بهترین اندیکاتور ها برای دریافت سیگنال خرید و فروش در بازار است و استفاده از آن به عنوان ماشین سیگنال دهی می تواند معاملات زیادی را برای شما شکار کند.

دقت داشته باشید که استفاده از اندیکاتور ها چالش های خاص خود را در روند معاملات ارز دیجیتال به دنبال دارد و اگر شما بدون درک ماهیت و پیدا کردن شناخت کافی نسبت به نحوه تغییرات اندیکاتور از آن برای معاملات خود استفاده کنید ممکن است نتوانید معاملات موفقی را رقم بزنید.

به همین دلیل توصیه می کنیم که چه برای استفاده از اندیکاتور مکدی و چه سایر اندیکاتور ها حتما تمام شرایط و جوانان را در نظر بگیرید و در صورت مناسب بودن شرایط برای استفاده از آنها برای سیگنال دهی اقدام کنید. البته استفاده از اندیکاتور مکدی به عنوان یک عامل تایید کننده در استراتژی های معاملاتی مختلف کاملا رایج است  و این اندیکاتور می‌تواند شرایط خوبی از این بابت برای شما به وجود آورد.

 

یکی دیگر از اندیکاتور های رایج و جذاب برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال اندیکاتور آر اس آی است. آر اس آی در میانه معامله گران بازار ارز دیجیتال به ماشین سیگنال دهی معروف بوده و این اندیکاتور می‌تواند در هر تایم فریم ده پا سیگنال مختلف را برای خرید و فروش به شما ارائه کنند.

در صورتی که خط آر اس آی سطح ۳۰ درصد این اندیکاتور را به سمت بالا قطع کند سیگنال خرید در رمز ارز ها برای شما صادر شده و در صورتی که خط آر اس آی سطح ۷۰ درصد را به سمت پایین قطع کند سیگنال فروش داده شده است. اگر بخواهیم از همین تکنیک برای معامله گری در بازارهای ارز دیجیتال استفاده کنیم صدها سیگنال مختلف را در طول یک روز دریافت خواهیم کرد که بسیاری از آنها ممکن است با چالش روبرو شده و ضررهای سنگینی را به دنبال داشته باشد.

تجربه نشان داده که استفاده از این اندیکاتور به تنهایی برای انجام معاملات در بازار ارز دیجیتال به هیچ وجه مناسب نبوده و بهتر است از آن نیز مانند اندیکاتور مکدی به عنوان یک عامل تعیین کننده استفاده شود. اندیکاتور های مشابه با آر اس آی و فرایند سیگنال دهی آن در تحلیل تکنیکال بسیار زیاد هستند که کارکرده اصلی آنها تقریباً مشابه با یکدیگر است و از این بابت تفاوت چندانی ندارند. با توجه به یکسان بودن ماهیت این اندیکاتورها در نهایت نتیجه حاصل از استفاده از آنها در تحلیل تکنیکال نیز یکسان خواهد بود.

 

یکی دیگر از اندیکاتور های رایج برای استفاده در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مووینگ اوریج است. اگر بخواهیم اندیکاتور ها را از نظر قدرت و کاربرد رتبه بندی کنیم مطمئناً رتبه اول این لیست به اندیکاتور مووینگ اوریج تعلق خواهد گرفت که کاربردهای بسیار زیادی در تحلیل تکنیکال داشته و از آن میتوان برای ساخت استراتژی‌های مختلف معاملاتی نیز استفاده کرد.

مووینگ یکی از اندیکاتور هایی است که می توان از آن هم برای تشخیص روند و هم برای گرفتن سیگنال های مختلف خرید و فروش استفاده کرد و از این بابت هیچگونه محدودیتی برای استفاده از این اندیکاتور وجود ندارد. اگر با تحلیلگران و معامله گران قدیمی و با سابقه بازار ارز دیجیتال صحبت کنید آنها به شما بیان خواهند کرد که مووینگ اوریج کاربرد بسیار زیادی برای ساخت استراتژی معاملاتی در بازار ارز دیجیتال دارد.

 

در معرفی اندیکاتور های مورد استفاده در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال نوبت به بررسی اندیکاتور مشهور ایچیموکو میرسد. اگر برای اولین بار اندیکاتور ایچیموکو را بر روی نمودار قیمت رمز ارزها بیندازید چنان سردرگم خواهید شد که احتمالاً در اولین تصمیم این اندیکاتور را از روی صفحه نمودار خود حذف می کنید.

ایچیموکو یک اندیکاتور بسیار پیچیده است که از آن می توان هم برای تشخیص نواحی حمایت و مقاومت استفاده کرد و هم امکان استفاده از آن برای سیگنال دهی نیز وجود دارد. پیچیدگی های بسیار بالای این اندیکاتور باعث شده که خیلی از کاربران از آن استفاده نکنند و به همین دلیل توصیه می‌کنیم که اگر دانش فنی لازم برای استفاده از ایچی موکو را ندارید بهتر است آن را کنار بگذارید.

یکی از اصلی ترین و مهم ترین کاربرد های ایچیموکو در تعیین نواحی حمایتی و مقاومتی است که با استفاده از ابرو کومو می‌توانید چنین نواحی را بر روی نمودار قیمت تشخیص دهید. هر جا که ضخامت ابر کومو افزایش پیدا می کند یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی قدرتمند بر روی نمودار تشکیل شده و در صورتی که قیمت به این نواحی برخورد کند احتمال برگشت آن بسیار زیاد خواهد بود. همچنین در صورتی که قیمت از این ابر عبور کند احتمالاً تا مقاومت یا حمایت بعدی مسیر خود را ادامه خواهد داد و همین تکنیک میتواند یک روش مناسب برای معامله گری در بازار ارز دیجیتال برای شما باشد.

 

آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را با معرفی یکی دیگر از اندیکاتور های رایج و پرکاربرد برای تحلیل قیمت رمز ارزها در این بازار ادامه می دهیم. باند بولینگر اندیکاتوری است که قیمت یک رمز از را برای شما در یک محدوده مشخص محصور کرده و شما از این اندیکاتور می توانید برای خرید و فروش های پیاپی در تایم فریم های کوتاه استفاده نمایید.

باند بولینگر دارای دو باند کناری است که قیمت مانند توپ پینگ پنگ در میان این باندها دائماً در حال نوسان است و در صورت برخورد قیمت به یکی از باندها احتمال برگشت و برخورد دوباره به باند روبرو بسیار زیاد است. اگر شما هم این اصل را به عنوان یک تکنیک معاملاتی در بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال اتخاذ کنید سیگنال های بسیار زیادی دریافت خواهید کرد با استفاده از یک سیستم مدیریت سرمایه می توانید از آن برای یک سرمایه‌گذاری عالی استفاده کنید.

در انتهای بخش معرفی اندیکاتور های رایج در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال لازم است تا چند نکته بسیار مهم درباره استفاده از این اندیکاتور ها را با شما در میان بگذاریم. دقت داشته باشید که اندیکاتورها در واقع شرایط خود را بر اساس نحوه تغییرات قیمت تعیین می کنند و به همین دلیل سیگنال های ارائه شده از سوی آنها با تاخیر همراه خواهد بود.

در واقع یک اندیکاتور مانند مکدی و یا آر اس آی زمانی به شما اجازه ورود به یک معامله را می دهد که بخش قابل توجهی از روند فعلی گذشته باشد و به همین دلیل استناد به اندیکاتور ها برای انجام معامله با چالش‌های بسیار زیادی مانند کم شدن میزان سود و یا ورود به معاملات زیان ده همراه خواهد بود.

توصیه ما برای استفاده از اندیکاتور ها در روند تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به کارگیری آنها برای کسب تاییدیه های بیشتر در سایر روش های معاملاتی در این بازار است. به عنوان مثال وقتی قیمت یک ارز دیجیتال به ناحیه مقاومتی برخورد کرده باشد تمام تحلیلگران بر این تصور هستند که قیمت از این ناحیه به سمت پایین باز خواهد گشت. اما همه ما می دانیم که چنین اتفاقی همیشه در بازار رخ می دهد و ممکن است قیمت ناحیه مقاومتی را به سمت بالا بشکند.

کاربرد استفاده از اندیکاتور ها برای تحلیل تکنیکال در بازار رمز ارزها دقیقاً در چنین شرایطی خود را نشان می دهد. به عنوان مثال وقتی همزمان با برخورد قیمت با یک ناحیه مقاومت ای شاهد به وجود آمدن یک واگرایی بر روی اندیکاتور مکدی باشید احتمال برگشت قیمت بسیار بیشتر از شرایط عادی خواهد بود. یا وقتی قیمت همزمان با برخورد به یک ناحیه مقاومت ای به یکی از موضوع های قدرتمند نیز برخورد کند قدرت این ناحیه به مراتب بیشتر شده و احتمالاً قیمت حداقل برای چند کندل به سمت پایین نزول خواهد کرد.

 

گام هفتم: الگوهای هندسی برای تحلیل تکنیکال رمز ارزها

هفتمین مرحله آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به معرفی الگوهای هندسی در پرایس اکشن مرتبط می شود. پرایس اکشن روشی است که با استفاده از آن شما می توانید بدون استفاده از هیچ گونه اندیکاتور روند تغییرات قیمت را در رمز ارزها تجزیه و تحلیل کرده و آن را پیش بینی کنید.

اصول پرایس اکشن برای پیش بینی و تحلیل قیمت رمز ارزها در بازار دقت به تغییرات و نوسانات قیمت در گذشته است. شما با استفاده از این روش ها در حال شبیه سازی اتفاقات گذشته بازار در شرایط فعلی هستید و انتظار دارید که همان نتایج حاصل شده در گذشته در شرایط فعلی نیز بر اساس الگوهای به وجود آمده بر روی نمودار به دست آید.

به عنوان مثال اگر به در گذشته بازار بر روی نمودار یک ارز دیجیتال شاهد نزولی شدن قیمت بعد از تشکیل یک الگوی دوقلو بوده اید انتظار دارید که در شرایط فعلی نیز در صورت تشکیل یک الگوی دوقلو قیمت روند نزولی به خود بگیرد. بیایید الگوهای هندسی رایج و محبوب در تحلیل پرایس اکشن قیمت رمز ارزها را با هم مرور کنیم.

 

اولین الگوی هندسی که اتفاقاً کاربرد بسیار زیادی داشته و به صورت مکرر بر روی نمودار قیمت رمز ارزها در حال مشاهده آن هستید الگوی دوقلو است. الگوی دوقلوی یک الگوی برگشتی یا الگوی معکوس کننده بر روی نمودار قیمت است و در صورتی که در انتهای یک روند به وجود آید شاهد برگشت روند و تغییر جهت آن خواهیم بود.

در صورتی که یک الگوی دوقلو در انتهای روند صعودی ایجاد شود قیمت بعد از واکنش به این الگو به روند نزولی بر خواهد گشت و در صورتی که همین الگو در انتهای یک روند نزولی بر باشد شاهد برگشت قیمت و صعودی شدن آن خواهیم بود.

روانشناسی الگوی دوقلو اینگونه است که قیمت در دو بار تلاش موفق نشده یک ناحیه مقاومتی یا حمایتی را بشکند و ضعف زیاد در روند باعث می شود تا شاهد برگشت آن باشیم. معامله گری با استفاده از الگوی دوقلو بسیار ساده است و معمولاً این الگو نتایج موفقیت آمیزی را برای معامله گران در بازار ارز دیجیتال را رقم می زند.

روش معامله با الگوی دو قلو بسیار ساده است. وقتی در انتهای یک روند صعودی شاهد تشکیل الگوی دو قلو باشید، با اتصال کف های این الگو خط گردن آن ترسیم می شود. در صورتی که قیمت بتواند این خط گردن را به سمت پایین قطع کند می توانید برای معامله فروش اقدام کنید. در شرایط برعکس و در الگوی دو قلو در انتهای یک روند صعودی نیز در صورت شکسته شدن خط گردن الگو می توانید برای معامله خرید اقدام نمایید. حد ضرر نیز در انتهای دو سر دو قلو خواهد بود.

 

اگر قیمت بعد از تشکیل یک الگوی دوقلو در نمودار یک بار دیگر برای عبور از ناحیه حمایتی و مقاومتی تلاش کند و این بار هم موفق نباشد در واقع شاهد تشکیل شدن الگوی سه قلو بر روی نمودار بوده ایم. الگوی سه قلو از نظر کارکرد و ماهیت دقیقاً مشابه با الگوی دو قلو است و در انتهای روند های نزولی و صعودی به وجود می آید.

با تشکیل یک الگوی سه قلو بر روی نمودار قیمت شما می توانید خط گردن این الگو را به عنوان تریگر معاملاتی خود قرار داده و در صورت شکسته شدن این خط گردن برای معاملات خرید و فروش اقدام کنید. روند معامله با الگوی سه قلو دقیقا مشابه با الگوی دو قلو است. دقت کنید که اگر یکی از قل های سه قلو از نظر فاصله زمانی در جای دورتری ایجاد شود، عملا امکان استفاده از آن وجود نداشته و دیگر الگو معتبر نیست.

 

یکی از رایج ترین و پرکاربردترین الگوهای هندسی در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال الگوی مثلث است. الگوی مثلث هم می تواند یک الگوی ادامه دهنده و هم یک الگوی معکوس کننده در روند قیمت رمز ارزها باشد.

روانشناسی الگوی مثلث این گونه است که قیمت در اواسط یک روند صعودی و نزولی در حال استراحت است و یا در انتهای یک روند صعودی و نزولی با کاهش مومنتوم در حال برگشت است. بنابراین تشکیل الگوی مثلث در یک روند به معنی اصلاح قیمتی در روند فعلی است.

معامله گری با الگوی مثلث کار چندان پیچیده ای نیست. شما می توانید با ترسیم این الگو بر روی نمودار قیمت بعد از شکسته شدن آن وارد معامله در جهت شکست شوید. دقت کنید که با توجه به اینکه مثلث هم ادامه دهنده و هم معکوس کننده است، معامله در جهت شکست خواهد بود. حد ضرر این معامله در طرف دیگر الگو است و حد سود آن نیز به اندازه قاعده یا موج ورودی به مثلث است. البته استفاده از حمایت ها و مقاومت های پیش رو برای خرید با مثلث نیز مرسوم است.

 

یکی دیگر از الگوهای هندسی پرکاربرد و محبوب در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال الگوی مستطیل می باشد. الگوی مستطیل از نظر ساختار شباهت زیادی به یک سه قلو دارد که تعداد تلاش های قیمت برای عبور از نواحی حمایتی و مقاومتی در آن بیشتر شده است. دقت کنید که یک الگوی سه قلو می تواند یک الگوی مستطیل باشد. اصلی ترین تفاوتی که میان الگوی سه قلو و الگوی مستطیل می توانیم تعریف کنیم این است که الگوی سه قلو یک الگوی معکوس کننده و الگوی مستطیل یک الگوی ادامه دهنده روند است.

در صورتی که بعد از تشکیل این الگو شاهد ادامه دار شدن روند قبلی بودیم در واقع قیمت یک الگوی مستطیل زده است و اگر قیمت از آن ناحیه در روند معکوس به مسیر خود ادامه داد شاهد یک الگوی سه قلو در بازار بوده ایم. دقت داشته باشید که افزایش تعداد تلاش های این الگو از سه به این معناست که دیگر تشکیل الگوی سه قلو کاربردی نداشته و شما باید به دنبال مشاهده الگوی مستطیل باشید.

روانشناسی الگوی مستطیل اینگونه است که قیمت در یک مسیر طولانی در اواسط راه استراحت کرده و کمی اصلاح می کند. هر چقدر الگوی مستطیل در بازه زمانی طولانی تری تشکیل شود بعد از شکست روند قدرتمندتری را رقم خواهد زد و شاهد پرتاب قیمت بعد از آن خواهیم بود. البته شایان ذکر است که اگر زمان تشکیل الگوی مستطیل از یک حدی بیشتر شود دیگر نمی توان با استفاده از این الگو معامله کرد و اعتبار خود را از دست داده است.

 

الگوی بعدی رایج در تحلیل تکنیکال که اتفاقاً مورد توجه معامله‌گران بسیار زیادی قرار گرفته و استفاده از آن نیز در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به شدت رایج است الگوی پرچم می باشد. وقتی در یک روند صعودی قیمت وارد یک اصلاح نزولی می‌شود و این اصلاح را در یک کانال منظم سعودی انجام می دهد در واقع شاهد به وجود آمدن یک الگوی پرچم صعودی بر روی نمودار هستیم.

دقت کنید که الگوی پرچم صعودی به این معنا است که روند خود پرچم نزولی است اما با توجه به اینکه الگوی پرچم یک الگوی ادامه دهنده روند است نتیجه این الگو صعود خواهد بود. در شرایط برعکس نیز تشکیل الگو به معنای الگوی پرچم نزولی خواهد بود و روند نزولی را بعد از شکست ادامه خواهد داد.

معامله گری بر اساس الگوی پرچم بسیار ساده است و شما بعد از شکسته شدن انتهای کانال تشکیل شده در پرچم در جهت روند قبلی میتوانید وارد معامله شوید. حد ضرر این الگو دقیقاً در باند کناری پرچم خواهد بود و هدف قیمتی آن می‌توانند میله پرچم که همان اندازه موج ورودی به پرچم است باشد.

 

یکی دیگر از الگوهای رایج که اتفاقاً قدرت بسیار زیادی برای تحلیل تکنیکال رمز ارز ها نیز دارد الگوی کنج است. الگوی کنج از نظر شکل ظاهری کاملا مشابه با الگوی مثلث است با این تفاوت که شیب اضلاع آن برخلاف الگوی مثلث مشابه با هم هستند. در الگوی مثلث شیب دو ضلع اصلی آن مخالف یکدیگر است و در الگوی کنج شیب دو ضلع اصلی دقیقاً هم جهت با یکدیگر است.

الگوی کنج نیز دقیقاً مانند الگوی مثلث هم می تواند یک الگوی ادامه دهنده و هم یک الگوی معکوس کننده روند باشد. نکته بسیار مهم درباره الگوی کنج این است که این الگو معمولاً در خلاف جهت تشکیل خود می شکند. با این نکته اگر شاهد تشکیل یک الگوی کنج صعودی بر روی نمودار قیمت بودید باید انتظار داشته باشید که این الگو از پایین و به سمت نزول بشکند اگر شاهد یک الگوی کنج نزولی بر روی نمودار قیمت بودید باید انتظار داشته باشید که این الگو از بالا و به سمت صعود بشکند.

در انتهای معرفی الگوهای هندسی لازم است تا چند نکته بسیار مهم را درباره آنها با شما در میان بگذاریم. دقت کنید که تشکیل یک الگو به تنهای نمی تواند معیار صددرصدی برای معاملات شما باشند. البته الگوهای هندسی قدرت زیادی داشته و معمولا شاهد رفتار قیمت مطابق با همین الگوها هستیم. اما صرف تشکیل یک الگوی هندسی به تنهایی نمی تواند معامله ایده آلی را برای شما رقم بزند.

ترکیب الگوهای هندسی با سایر ابزارها و روش های تحلیل تکنیکال مانند سطوح حمایت یا مقاومت، خط روند و اندیکاتورها قدرت بیشتری برای معاملات شما رقم خواهد زد. از این رو توصیه می کنیم که از ترکیب این الگو با سایر روش های تکنیکالی یک استراتژی قدرتمند برای خود بسازید تا احتمال موفقیت شما به حداکثر میزان ممکن برسد. تمرین کردن و تشحیص هر چه بهتر الگوهای هندسی نیز می تواند در این مسیر احتمال موفقیت شما را بیشتر نماید.

 

پدر علم تحلیل تکنیکال کیست؟

نخستین استفاده از روش‌های تحلیل تکنیکال به قرن هفدهم میلادی در آمستردام و قرن هجدهم میلادی در ژاپن برمی‌گردد. چارلز داو (Charles Dow)، خالق میانگین صنعتی داو جونز (Dow Jones Industrial Average) و بنیان‌گذار وال استریت ژورنال، تحلیل تکنیکال را معرفی کرد. آقای داو جزو نخستین افرادی بود که رفتارهای قیمتی مشابه بین دارایی‌های خاص را درک کرد؛ رفتارهایی که از یک روند مشخص تبعیت می‌کردند. دستاوردهای این فرد تئوری داو (Dow Theory) نام‌گذاری شد که پایه و اساس تحلیل تکنیکال امروزی محسوب می‌شود.

طی اولین سال‌های ظهور آنالیز تکنیکال، روش‌های موجود ابتدایی بود و تمام محاسبات به شکل دستی، روی صفحات کاغذ، صورت می‌گرفت. به‌لطف پیشرفت فناوری و ظهور ابزارهای کامپیوتری قدرتمند برای محاسبات مدرن و پیچیده، تحلیل تکنیکال با سرعت بیشتری گسترش پیدا کرد و اکنون یکی از ابزارهای مهم عده زیادی از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران محسوب می‌شود.

 

چه انتقاداتی به تحلیل تکنیکال وارد می‌شود؟

آنالیز تکنیکال پراستفاده‌‎ترین روش به منظور خرید و فروش دارایی‌ها در بازارهای مختلف محسوب می‌شود، با این حال به نظر برخی متخصصان، تحلیل تکنیکال غیر قابل اطمینان و بحث برانگیز است. این دسته افراد، از روش نام برده به عنوان پیش‌گویی خودآموز (Self-Fulfilling Prophecy) و توجیه رفتار خود یاد می‌کنند. طبق پیش‌گویی خودآموز، یک رویداد زمانی رخ می‌دهد که تعداد بسیار زیادی از مردم چنین اعتقادی داشته باشند. به عبارتی، عده زیادی به وقوع پیوستن آن رخداد را متصور شوند.

منتقدها در این رابطه عقیده دارند در بستر بازارهای مالی، در صورتی که عده بسیار زیادی از تریدرها و سرمایه‌گذاران روی یک نوع از ابزار مانند خطوط حمایت و مقاومت متمرکز شده باشند، احتمال عملکرد بهتر آن افزایش پیدا خواهد کرد.

از طرفی دیگر با افراد حامی تحلیل تکنیکال رو به رو هستیم که عقیده دارند هر فرد چارتیست و نمودارشناس، دارای روش منحصربه‌فرد خود برای تحلیل نمودارها است و در نگاه کلان، ممکن نیست که تعداد زیادی از تریدرها، اندیکاتورها و استراتژی یکسانی را به منظور خرید و فروش دنبال کنند.

 

ترید ارز دیجیتال چیست؟

منظور از ترید ارز دیجیتال، کسب سود از اختلاف قیمت بین خرید و فروش یک یا چندین ارز دیجیتال است. در واقع، تریدر ها با استفاده از استراتژی‌ها و ابزارهای مختلف قیمت ارزهای دیجیتال را پیش‌بینی می‌کنند تا بتوانند این دارایی‌ها رابا قیمتی کم بخرند، با قیمت بالا بفروشند و از این اختلاف قیمت سود کسب کنند. هدف از ترید، به‌دست‌آوردن سود از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال با تجزیه‌وتحلیل روندهای بازار، الگوها و رویدادهای خبری است. در بازار پرنوسان ارز دیجیتال‌، ترید یکی از راه‌های متداول کسب‌ درآمد محسوب می‌شود.

همان‌طور که می‌دانید، سرمایه‌گذاری و ترید در ارزهای دیجیتال می‌تواند راهی عالی برای افزایش سرمایه و کسب سود باشد؛ اما ورود به این حوزه با دانش کافی مهم‌ترین اصلی است که باید به آن توجه کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب دانش بیشتر و عمیق‌تر، بهترین دوره‌های ارز دیجیتال را مشاهده کرده و از آن‌ها اطلاعات بیشتری درباره حوزه‌ای که قرار است در آن فعالیت کنید، کسب کنید.

قبل از هر چیز باید بدانیم به‌عنوان یک تریدر ارزهای دیجیتال که قرار است در چه بازاری معامله می‌کنیم یا در واقع چه‌چیزی را ترید می‌کنیم؟ این سوال برای آماتورها اهمیت بسیاری دارد، زیرا منتهی به این می‌شود که بزرگ‌ترین اشتباهات تازه‌کارها در دنیای ارزهای دیجیتال را تکرار نکنند.

ارزهای دیجیتال نوعی پول مجازی یا دیجیتال هستند که امنیت در آن‌ها از طریق الگوریتم‌های رمزنگاری تأمین می‌شود و اغلب بر بستر بلاک چین ایجاد می‌شوند. ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال سبب می‌شود هیچ نهاد، سازمان یا شخص ثالثی کنترلی روی این دارایی‌ها نداشته باشد.

امنیت ارزهای دیجیتال و شبکه آن‌ها، توسط افراد در داخل خود شبکه تأمین می‌شود به این معنی که افراد در داخل و یا خارج از شبکه بلاک چین قادر به مشاهده و بررسی تمام تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه هستند.

 

مزایای ترید ارز دیجیتال

ترید ارزهای دیجیتال نسبت به معاملات ارزهای فیات و دارایی‌های سنتی دارای مزایای متعددی از جمله موارد زیر است:

برای ورود به این بازار، نیاز نیست سرمایه زیادی داشته باشید و با سرمایه اندک نیز می‌توانید شروع به ترید کنید.
بازار کریپتو، بازاری فرامرزی است و برای ترید شما با همتایانی مانند خودتان از سراسر دنیا در معامله خواهید کرد.
 اغلب ارزهای دیجیتال همیشه خریدار دارند و به‌سرعت می‌توانند تبدیل به پول نقد شوند.
ارزهای دیجیتال ذاتاً بسیار امن هستند و تغییر، دست‌کاری، جعل و تقلب در آن به‌‌ندرت امکان‌پذیر است.
تراکنش‌های ارز دیجیتال بدون دخالت واسطه‌ها و به صورت همتا به همتا انجام می‌شود.
کارمزدها در این بازار بسیار کم است که در مقایسه با تراکنش بازارهای سنتی به‌نفع تریدر است.
برخلاف بازارهای سنتی یا بازار بورس که در ساعات مشخصی باز و بسته می‌شوند، معاملات ارزهای دیجیتال در هر ساعتی از شبانه‌روز امکان‌پذیر است.

 

معایب ترید ارز دیجیتال

ترید ارزدیجیتال علی‌رغم همه مزایایی که دارد، خالی از عیب نیست. نوسان بالا و تغییر قیمت سریع و لحظه‌ای ارزهای دیجیتال به همان میزان که می‌تواند برای تریدرها سودآور باشد، ممکن است آنها را متضرر کند.

ازطرفی‌دیگر، بازار ارزهای دیجیتال بازاری نوپا است که دوران بلوغ خود را می‌گذراند، از همین رو به صورت گسترده در بین افراد و نهادها پذیرفته نشده است و اعتماد به آن برای خیل عظیمی از افراد دشوار است. نوپایی این صنعت سبب شده است تا قانون‌گذاری‌ها نیز در این زمینه کامل نباشند و نظارت و حمایت کافی از جانب نهادهای مالی وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی اگر مشکلاتی از منظر کلاهبرداری یا مواردی از این‌ دست به وجود بیاید، پیگیری آن برای تریدرها بسیاردشوار است.

در نهایت باید گفت که ترید در بازار ارزهای دیجیتال کار آسانی نیست و برای این که در این راه به اهداف مالی خود برسید، باید مطالعه کنید، آموزش ببینید، تمرین کنید و با آزمون‌وخطا به استراتژی‌ها و راهکارهایی دست یابید که برای شما جواب می‌دهد.تنها از این مسیر است که می‌توانید به تریدر موفقی تبدیل شوید.

 

چگونه ارزهای دیجیتال بخریم و بفروشیم؟

در گام دوم آموزش ترید ارز دیجیتال، همه مقدمات برای شروع ترید فراهم است. در اینجا کافی است نوع معامله‌ای را که می‌خواهید، انتخاب کنید و برای خریدوفروش اقدام کنید. به‌طور کلی، معاملات در صرافی‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند؛ معاملات در بازار نقدی یا به‌اصطلاح معاملات اسپات (Spot) و معاملات در بازار قراردادهای آتی یا به‌اصطلاح فیوچرز (Futures).

 

تفاوت معاملات اسپات و فیوچرز چیست؟

معامله اسپات بر اساس عرضه و تقاضا و با توجه‌ به قیمت لحظه‌ای انجام می‌شود. در این نوع از معامله، شما در همان لحظه هزینه را پرداخت و ارز دیجیتال موردنظر را دریافت می‌کنید. معاملات اسپات، فرآیند ساده‌ای دارند و مبتدیان در ترید ارز دیجیتال به‌راحتی می‌توانند این نوع معاملات را انجام دهند.

در معاملات فیوچرز شما قراردادی برای خرید یا فروش ارز دیجیتال در یک تاریخ و قیمت مشخص در آینده منعقد می‌کنید. معاملات فیوچرز پیچیده‌تر هستند، برای معامله‌گران باتجربه مناسب‌ترند و از ابزارها و ویژگی‌های گسترده‌تری مانند اهرم، حد ضرر و حد سود بهره می‌برند.

همان‌طور که می‌دانید ترید به معنای خرید در قیمت پایین، فروش در قیمت بالا و کسب سود از این اختلاف قیمت است. زمانی که شما پیش‌بینی می‌کنید قیمت ارز دیجیتالی افزایش می‌یابد، در معاملات خود پوزیشن لانگ (Long Position) اتخاذ کرده و با پیش‌بینی کاهش قیمت ارز دیجیتال، پوزیشن شورت (Short Position) می‌گیرید.

حال سؤال اینجا است که به‌عنوان یک تازه‌کار چگونه می‌توان در صرافی‌ها معاملات اسپات را انجام داد؟

 

چگونه در بازار اسپات، ترید کنیم؟

همان‌طور که در قسمت قبل متوجه شدید معاملات اسپات یکی از مهم‌ترین اجزای بازارهای مالی هستند که فرآیندی ساده و به‌ دور از پیچیدگی دارند و از همین رو برای مبتدیان در ترید گزینه مناسبی به‌شمار می‌رود.

در معاملات اسپات، فروشندگان و خریداران به‌صورت مستقیم حضور دارند و معاملات خود را بدون‌واسطه انجام می‌دهند. در بازار اسپات، فروشندگان و خریداران از دفاتر سفارش (Order Books) برای ثبت سفارش‌های خود استفاده می‌کنند.

دفتر سفارش یا اوردر بوک‌ها دارای دو قسمت، یکی برای خریداران و دیگری برای فروشندگان هستند. هنگامی که تریدری قصد خرید یا فروش ارز دیجیتالی را داشته باشد، در بازار اسپات پلتفرم این صرافی، سفارش ثبت می‌کند. تریدرها می‌توانند سطوح معامله موردنظر و تعداد توکن‌های درخواستی برای هر معامله را در این دفاتر مشخص کنند.

ثبت سفارش در معاملات اسپات دو نوع دارد؛ سفارش بازار (Market Order) و سفارش محدود یا لیمیت (Limit Order).

 

سفارش بازار چیست و چگونه انجام می‌شود؟

سفارش بازار سریع‌ترین نوع سفارش و دستورالعملی برای خرید یا فروش فوری یک ارز دیجیتال با بهترین قیمت موجود در بازار است؛ یعنی هر زمان که چنین سفارشی را ثبت می‌کنید، شما ارز دیجیتال را آنی و با قیمت لحظه‌ای بازار می‌خرید یا می‌فروشید.

در سفارش بازار، سرعت اجرا بر قیمت دقیق اولویت دارد؛ بنابراین زمانی که برای خرید یا فروش عجله دارید و نمی‌خواهید منتظر قیمت مشخصی بمانید، باید این نوع سفارش را ثبت کنید. برای مثال هنگامی‌که برای خرید مقدار ۰.۵۰ بیت کوین، سفارش بازار قرار می‌دهید، صرافی بهترین قیمت‌های موجود را از دفتر سفارش جمع‌آوری می‌کند و معامله را انجام می‌دهد.

 

سفارش لیمیت چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در سفارش لیمیت یا لیمیت اوردر شما قیمت خاصی را برای خرید یا فروش ارز دیجیتال تعیین می‌کنید و سفارش تنها زمانی اجرا می‌شود که قیمت ارز دیجیتال به قیمت موردنظر شما برسد یا از آن بیشتر شود و تا زمانی‌ که قیمت به این حد نرسد، سفارش شما نیز باز می‌ماند. در سفارش محدود، شما کنترل بیشتری روی قیمت دارید؛ اما ممکن است سفارش شما فوراً اجرا نشود و لازم باشد تا اجرای آن مدتی منتظر بمانید.

برای مثال اگر می‌خواهید مقادیری معادل ۰.۵۰ بیت کوین را در قیمتی ۶۰,۰۰۰ دلار بخرید اما قیمت فعلی بیت کوین ۶۵,۰۰۰ دلار است، یک سفارش لیمیت یا محدود در دفتر سفارشات قرار می‌‌دهید.

به‌عبارتی ساده، خریداران علاقه خود را با ثبت سفارش خرید در قیمت مشخص اعلام می‌کنند. این سفارش نشان‌دهنده حداکثر قیمتی است که او مایل است برای خرید ارز دیجیتال موردنظرش بپردازد. فروشندگان نیز سفارش‌های فروش را باقیمت‌های درخواستی خود در پلتفرم صرافی ایجاد می‌کنند. این سفارش‌ها نشان‌دهنده حداقل قیمتی است که آن‌ها می‌خواهند با آن ارز دیجیتال خود را بفروشند.

صرافی به‌طور مداوم سفارش‌های خریدوفروش را بر اساس قیمت آن‌ها مطابقت می‌دهد. زمانی که قیمت سفارش محدود خریدار با قیمت سفارش محدود فروشنده مطابقت داشته باشد یا از آن فراتر رود، معامله انجام می‌شود. مبادله تضمین می‌کند که هر دو طرف قیمت توافق‌شده (یا بهتری) را برای سفارش‌های خود دریافت کنند. به یاد داشته باشید که معاملات پس از اینکه اجرا می‌شوند قابلیت لغو یا بازگشت ندارند، اما سفارشات را می‌‌توان ویرایش کرد.

اختلاف قیمت می‌تواند در میان صرافی‌های مختلف رخ دهد؛ زیرا هر صرافی قیمت‌ها را بر اساس میزان سفارش‌های خرید و فروش (عرضه و تقاضا) و حجم معاملات خود محاسبه می‌کند.

 

کاربردهای آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

از روش های مختلف تحلیل تکنیکال رمز ارزها می توانید در موارد بسیار زیادی استفاده کنید. از این جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

امکان تعیین نقاط برگشتی قیمت برای ورود به موقع و خرج سریع از بازار
امکان انتخاب رمز ارزهای بهتر و مناسب تر
امکان خرید ارزهای دیجیتال با استعداد رشد بالا
امکان کنترل ضرر در صورت تحلیل اشتباه
جلوگیری از ضررهای سنگین در بازار
مدیریت سرمایه و ریسک در بازار

در بازاری که شرایط بسیار پیچیده ای دارد، دقت به این نکات اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. تریدرهای حرفه ای از هر ترفندی برای جلوگیری از ضرر در بازارهای مالی استفاده می نمایند. استفاده از تکنیک ها و استراتژی های مدرن تکنیکالی نیز یکی از بهترین ترفندهایی است که ابتدا مانع از ضرر کردن تریدر شده و سپس می تواند برای وی درآمد زایی نیز به دنبال داشته باشد.

 

اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال پیشرفته

تحلیل تکنیکال پیشرفته یعنی استفاده از چندین اندیکاتور در ترکیب با یکدیگر یا استفاده از اندیکاتورهای پیچیده‌تر برای آنالیز دارایی‌ها. بنابراین دقت داشته باشید که اندیکاتور «بهتر» در تحلیل تکنیکال جایی ندارد و پیشرفته بودن تحلیل به نحوه انجام استراتژی معاملاتی شما هنگام استفاده از آن‌ها برمی‌گردد.

از جمله مفاهیم، ابزارها، الگوها و اندیکاتورهای آنالیز پیشرفته تکنیکال شامل موارد زیر است:

پیش‌بینی بازار با استفاده از نسبت‌های اوراق اختیار معامله خرید و فروش در بازار آپشن (Put و Call)
استفاده از پیوت پوینت‌ها (Pivot Point) برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت
مفهوم گلدن کراس و دث کراس در اندیکاتور میانگین متحرک
مفهوم همبستگی منفی و مثبت
مفهوم حجم در بازار معاملات فیوچرز
الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle)
الگوی رایزینگ و فالینگ وج (Rising and Falling Wedge)
الگوی دابل باتم یا کف دوقلو (Double Bottom)
الگوی گارتلی (Gartley Pattern)
الگوهای فراکتال (Fractal)
تئوری موج الیوت (Elliot Wave)
تکنیک سوشی رول (Sushi Roll) برای شناسایی ریورسال روندها
اندیکاتور اصلاح فیبوناچی
اندیکاتور ابر ایچیموکو
اندیکاتور دیمارکر
اندیکاتور ویلیام‌ز الیگیتور
ترید بر اساس مدل‌های آماری گاوسی

 

سخن پایانی

در این دوره از آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال سعی کردیم به حداقل نیازمندی‌های ورود به این بازار اشاره کنیم. تحلیل تکنیکال حوزه بسیار گسترده‌ای است و تریدرها بسته به استراتژی خود، از اندیکاتورها و الگوهای نموداری مختلفی استفاده می‌کنند. پس از یادگیری این مفاهیم و ابزارها، بهتر است سبک ترید خود را مشخص کرده و بسته به نیازتان ابزار مناسب خود را انتخاب کنید.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط
آموزش ارز دیجیتال
چجوری با ارز دیجیتال خرید اعتباری انجام دهیم؟
  • ۲ آذر ۱۴۰۳
  • -
  • ۷ بازدید
آموزش ارز دیجیتال
کیف پول سخت افزاری چیست؟ (نکات مهم برای خرید)
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳
  • -
  • ۱۱ بازدید
آموزش ارز دیجیتال
بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال برای ایرانیان در سال 2024
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳
  • -
  • ۱۲ بازدید
آموزش ارز دیجیتال
اهمیت استفاده از چارت قیمتی طلا برای معاملات طلا
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳
  • -
  • ۱۸ بازدید

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید
پراپ
بروکر آمارکتس Amarkets
اخبار و مقالات