ارز دیجیتال تیا چیست؟ | معرفی کامل ارز TIA
ارز دیجیتال تیا چیست؟ این ارز که بعنوان Celestia هم شناخته می شود یک پروتکل امیدوارکننده محسوب می شود. این پروتکل برای حل مشکل سه گانه بلاکچین تلاش می کند و شامل یافتن تعادل ظریف بین سرعت، امنیت و تمرکززدایی است. اگر شناخت کافی درباره ارز دیجیتال TIA ندارید در این مطلب از کوین اکسو قصد داریم به بررسی و معرفی آن بپردازیم.
ارز دیجیتال تیا (TIA) چیست؟
ویژگی
اطلاعات
نام
تیا (TIA)
نماد
TIA
شبکه
Celestia
نوع
توکن حاکمیتی
الگوریتم اجماع
اثبات سهام (PoS)
توتال ساپلای
1,015,561,644 TIA
عرضه در گردش
156,605,172 TIA
ارزش بازار
2,498,434,613 دلار
بالاترین قیمت تاریخ
17.24 دلار
کمترین قیمت تاریخ
2.03 دلار
صرافیهای لیست شده
Binance، KuCoin، Mexc، BingX، Gate.io و …
ارز دیجیتال TIA، به عنوان یک پروتکل پیشگام عمل میکند که به طور خاص سهگانه بلاکچین را هدف قرار میدهد، یک چالش پیچیده که شامل اجزای ضروری سرعت، امنیت و تمرکززدایی است. هدف اصلی TIA ارائه راه حلی نوآورانه بوده که این سه جنبه اساسی را با هم تطبیق دهد و امکان تجربه یکپارچه و کارآمد ارز دیجیتال را فراهم کند. TIA قابلیت سفارشیسازی دارد و با فعال کردن آن، به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا راهحلهای تخصصی را ایجاد کنند که هم انعطافپذیر و هم سازگار هستند و پیشرفتها را در اکوسیستم ارزهای دیجیتال گستردهتر میکنند.
توسعه گسترده پروتکل TIA یک دوره چهار ساله چشمگیر را در بر میگیرد که نشان دهنده فداکاری پرشور و تلاش سختگیرانه سرمایهگذاری شده در ایجاد آن است. یکی از جنبههای ضروری پروژه TIA حول محور توکنومیک آن و پیوندهای عمیقی که با ویتالیک بوترین Vitalik Buterin، دارد، است. با استفاده از توکن TIA، سرمایهگذاران به یک راه منحصر به فرد برای تعامل و بهرهمندی از بازار ارزهای دیجیتال دسترسی پیدا میکنند و این رویکرد، چشمانداز تازهای را در مورد سرمایهگذاری ارائه داده و فرصتهای جدیدی را برای کسانی که به دنبال حرکت در چشمانداز ارزهای دیجیتال هستند، نوید میدهد.
هدف بلاکچین سلستیا چیست؟
هدف بلاکچین سلستیا از جداسازی اجماع و عملیات اجرایی از یکدیگر است تا دستیابی به مقیاسپذیری و معماری ماژولار یا بخشبخش به شیوهای صورت پذیرد که امنیت و مقرون به صرفه بودن به ارمغان آید.
البته شایان ذکر است که بلاکچین ماژولار موضوع جدیدی در اکوسیستم بلاکچین نیست و در سالهای گذشته نیز پروژههای مختلفی روی این ایده کار کرده و محصولاتی ارائه کردهاند. با اینحال این دیدگاه فراگیرتر شده است.
در نهایت با اهداف سلستیا پیشرفتی حاصل میشود که هر توسعهدهندهای میتواند بلاکچین خود را داشته باشد. این ویژگی مشکلات بسیاری در حوزه وب ۳ را حل میکند.
تاریخچه و بنیان گذاران پروژه celestia
پروژه celestia در سال ۲۰۱۹ تاسیس و به طور رسمی در سال ۲۰۲۰ توسط آقای Ismail Khoffi و Mustafa Al-Bassam شروع به فعالیت کرد. این پروژه در سال ۲۰۲۱ توانست در یک مجمع سرمایه گذاری ۱.۵ میلیون دلار جذب سرمایه کند تا اهداف خود را پیش ببرد. نام شرکت های سرمایه گذاری بزرگی مانند بایننس در بین سرمایه گذاران وجود داشت که باعث جلب توجه بسیاری در دنیای بلاکچین ها شد.
در همان سال این پروژه که تا پیش از این با نام LazyLedger فعالیت می کرد، نام خود را تغییر داد و از آن به بعد با نام فعلی، یعنی celestia فعالیت می کند.
بعد از تحقیقات و پیاده سازی ایده های تیم فنی، این پروژه در سال ۲۰۲۲ شبکه آزمایشی خود را راه اندازی کرد. در همان سال نیز، در یک مجمع سرمایه گذاری، این پروژه توانست ۵۵ میلیون دلار جذب سرمایه کند.
در نهایت در سال ۲۰۲۳ این پروژه توانست شبکه اصلی خود را راه اندازی کند.
اما در ادامه به معرفی چند تن از افراد تاثیر گذار این پروژه می پردازیم:
آقای Mustafa Al-Bassam یکی ازبنیان گذاران این پروژه و فردی تاثیر گذار می باشد که در حال حاضر سمت مدیر عاملی را در پروژه celestia را بر عهده دارد. او سابقه زیادی در زمینه مقیاس پذیری بلاکچین ها دارد، ایشان دکترای خود را در UCL به پایان رساند. همچنین ایشان به عنوان یکی از بنیانگذاران Chainspace، که یک پروژه بلاکچینی که در نهایت توسط فیس بوک خریداری شد، مشارکت داشت.
Ismail Khoffi یکی دیگر از بنیان گذاران پروژه celestia است که تجربه زیادی در زمینه فناوری دارد. او به عنوان مدیر ارشد فناوری Celestia Labs، تیمی از افراد با استعداد را در توسعه راه حل های نوآورانه رهبری می کند. Ismail به عنوان مهندس ارشد در بنیاد Tendermint و Interchain فعالیت می کرد و در آنجا به توسعه فناوری های پیشرفته کمک می کرد که نگرش او در پیش برد اهداف celestia کاملا قابل مشاهده است.
John Adler مدیر ارشد تحقیقات (CRO) در celestia است.John به عنوان خالق Optimistic Rollups، که یک پروژه برای حل مقیاس پذیری برای شبکه های بلاکچین می باشد، شناخته می شود. این فناوری امکان انجام تراکنش های سریعتر و کارآمدتر در بلاکچین ها را فراهم می کند.
John Adle قبل از پیوستن به Celestia Labs به عنوان محقق مقیاس پذیری در ConsenSys کار می کرد. ConsenSys یک شرکت فناوری بلاکچین است که به دلیل مشارکت در اکوسیستم اتریوم شناخته شده است.
Nick White نیز به عنوان مدیر عملیات (COO) در پروژه Celestia فعالیت می کند. Nick White دارای مدرک لیسانس (BS) و مدرک کارشناسی ارشد (MS) از دانشگاه استنفورد است. سابقه تحصیلی او از چنین موسسه معتبری نشان دهنده تعهد او به یادگیری است.Nick علاوه بر فعالیت در Celestia Labs، یکی از بنیانگذاران Harmony نیز است. Harmony یک شرکت پیشگام است که بر ایجاد راه حل های نوآورانه در زمینه فناوری تمرکز دارد.
همان طور که ملاحظه کردید با بررسی عوامل پروژه متوجه می شویم که تیم فنی این پروژه سابقه بسیار خوبی در پروژه های مختلفی دارند، از اتریوم گرفته تا پروژه های کازماس و آپتیمیزم که باعث شده یک تیم متحد با دیدگاه افزایش مقیاس پذیری روی پروژه Celestia فعالیت کنند.
ویژگیهای اساسی سلستیا (تیا)
سلستیا (تیا) یک شبکه بلاکچین مدولار Modularity است که زیرساخت ایجاد و نگهداری بلاکچین را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد و از نمونهگیری در دسترس بودن داده (DAS) استفاده میکند، DAS فناوری است که عملکرد و مقیاسپذیری را بدون به خطر انداختن امنیت بهبود میبخشد. همچنین سلستیا میتواند توابع را به چند بخش تقسیم کرده و مقیاسپذیری و قابلیت همکاری را بهینه کند. بهعلاوه، Celestia یک بلاکچین لایه یک است که بر سفارش تراکنشها و در دسترس قرار دادن دادهها برای تراکنشها تمرکز دارد. این پلتفرم از توکن TIA برای هزینههای تراکنش، ذخیرهسازی دادهها، سهامداری و حاکمیت استفاده کرده و یک اقتصاد غیرمتمرکز و سیال در اکوسیستم Celestia ایجاد میکند. این ویژگیها، سلستیا را با تمرکز بر مقیاسپذیری، مدولار بودن و در دسترس بودن دادهها، پروژهای منحصربهفرد وامیدوارکننده در فضای بلاکچین میکند.
از توکنومیک ارز تیا چه میدانیم؟
ارز تیا به لطف پرش قیمتی خود در یک ماه گذشته موفق شده است که رتبهای مناسب در میان بازیگران بزرگ ارزهای دیجیتال کسب کند. مارکت کپ فعلی ارز تیا، ۲,۷۵۶,۰۲۷,۸۹۴ دلار است که این ارز دیجیتال را در رتبه ۳۳ مارکت کپ قرار میدهد. حجم خرید و فروش روزانه ارز تیا نیز به ۸۹,۳۳۴,۴۱۷ دلار رسیده است. عرضه در گردش ارز تیا ۱۵۸,۷۹۶,۹۵۲ واحد بوده است و بر اساس اطلاعات کل عرضه این رمزارز ۱,۰۱۷,۷۵۳,۴۲۵ است. تیم سازنده ارز تیا اطلاعاتی در مورد حداکثر عرضه این پروژه ارائه نکرده است.
ارز دیجیتال سلستیا Celestia چگونه کار میکند؟
Celestia از دو لایه اصلی تشکیل شده است:
لایه داده: این لایه مسئول ذخیرهسازی دادههای بلاک چین است. دادهها در قالب بلوکها سازماندهی میشوند و هر بلوک شامل یک هش از بلوک قبلی خود است. این امر تضمین میکند که دادهها به صورت زنجیرهای سازماندهی میشوند و نمیتوانند دستکاری شوند.
لایه اجماع: این لایه مسئول ایجاد توافق در مورد دادههای بلاک چین است. شبکه Celestia از مکانیزم اثبات سهام (PoS) برای ایجاد توافق استفاده میکند. در سیستم PoS، کاربران برای اعتبارسنجی معاملات و ایجاد بلوک پاداش دریافت میکنند.
سخن پایانی
ارز تیا و شبکه سلستیا در مدت کوتاهی که از فعالیت شبکه اصلی آنها میگذرد، موفق شدهاند اخبار و رسانههای کریپتویی را جذب خود کنند و از سوی دیگر حجم قابلتوجهی نقدینگی وارد ارز تیا شده است. باید توجه داشت بلاکچین سلستیا، ایجاد شبکههای بلاکچین را برای توسعهدهندگان بسیار آسان کرده است. در مجموع کاربردهایی که سلستیا به حوزه رمزارزها اضافه میکند قابل توجه است و چالشهای بسیاری با اتکا به توانایی این پروژه قابل حل است. در نهایت باید صبر کرد و نظاره کرد که موفقیت غیرقابل تصور این پروژه تا کجا ادامه دارد.